Thank you dear follower!

Notis

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Blogspot Little Diva Handmade ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Jika ia berlaku maka anda adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998


LITTLE DIVA HANYA AKAN MENJUAL READYSTOCK ITEM MULAI NOTIS INI DIPAPARKAN, SAYA TIDAK LAGI MENERIMA SEBARANG TEMPAHAN/CUSTOMIZE SET SELEPAS INI


SILA FOLLOW DI FB PAGE LITTLE DIVA HANDMADE UTK UPDATE STOK TERBARU.. KLIK 'LIKE'LINK DIBAWAH YER..

Fresh updates from Little Diva Handmade's Page

Feb 21, 2012

Set tilam kekabu: Pink Cupcake n choc Set

Readystock
*only 1 set available,no bookings allowed
RM270 per set
*poslaju not included

Feb 20, 2012

Baby Girl Handmade Dress Set

Cun tak set dress ni? sume matching2 kan?

Fabric yg digunakan ialah light cotton berkualiti yg tidak panas dan sgt sesuai dipakai olen newborn baby anda 0-3mths (2-5kg)



dress dan matching panties..ruffles tu lg cute kan

dgn bunga2/bullion yg disulam dgn tgn..

dgn matching bonnet


Camne? ada ibu2 preggy ataupun ibu2 yg bercadang nk adakan kenduri akikah pd baby girl kesayangan anda? Nantikan kemunculan readystock item ini k.. Sapa cepat dia dpt..ini adalah dress set keluaran khas utk baby girl anda set ini adalah usahasama Little Diva dan Kidztailor.. inilah our proud moment sob sob.. ecewahh terharu lak yer.. pic2 diatas merupakan dress utk Mayra.. jgn jeles ya hehe.. anak tuan tanah mesti dpt dulu hehe...berikut apa yg anda dpt dlm set ini..

Baby Girl Handmade Dress Set

Dress (0-3mths, 2-5kg)
Panties
Mitten n Booties
Bonnet

Harga akan dimaklumkan kelak.. cuci mata dulu k....



Feb 19, 2012

Flanel blanket

No lining flanel blanket 30x30inchs
RM12 each

Updates

This is after story of my family adopted lil Mayra Ilaiza Ariff Bt Abdullah.. Many people congratulates us n show us great support, thank u guys.. It means a lot.. Many also wants to see Mayra in action at home.. Here are the latest pics of lil Mayra n not forgetting her sis Marissa.

Happy sunday guyss..

Feb 18, 2012

Baby Bib

Cotton baby bib, secured with snap buttons

RM8 each
2 for RM15
5 for RM30

Feb 17, 2012

Zippered Diaper Stacker

Ramai ibu2 suka kan diaper stacker tul tak? Yg ni br je siap.. Boleh gantung kt hook,tombol pintu atau kat baby cot.. Boleh isi satu pek jumbo diaper lg tau.. Berbaloi2 mommies!! Kalau nak travel pun leh angkat jer masuk dlm boot kereta,mudah dibawa sbb ada handle dan berzip gitu..
Material : High quality flanel cotton
Price RM40 each

Travel pillow 12 x 16inch

For Mrs Azlin Ahmad
Thank you very much hun..

Feb 14, 2012

Kids travel Pillows

Pink cupcake
Fabric : Michael Miller American Desgner Cotton 100%
Pillow insert : Kekabu
RM50 per pc

Feb 9, 2012

Set tilam kekabu-ikea cars

Readystock
RM180

Travel blanket/Fleece blanket-Ikea fabric

2layer blanket, ikea's cotton on one side n fleece fabric on the other side..
RM40each

Flanel blanket+matching travel pillow set

Local flanel,no lining flanel blanket but excellent quality. Can be use as bedung/baby wrap or as a blanket
RM25per set

Imported flanel blanket+travel pillow set

No lining flanel blanket (can be use as bedung/baby wrap) + travel pillow (13x9inch)
RM45each set

Polkadot blanket

Ideal for home use,stroller ride or in a car
30x30inch
Readystock
RM45each

Travel blanket n pillows-baby size RM55

Readystock
RM55 per set

Set tilam kekabu-Red polkadot+cars butterlfy- RM200

Readystock
RM200

Feb 8, 2012

New baby- 'not for sale'

Glad to announce the new members of my family, this is Mayra Ilaiza- our newborn adopted baby girl- born 5th February 2012 on the holy day of Maulidur Rasul..

Ingat tk entry sy lepas2 yg mention sy jait utk baby M? Ni la Baby M yg saya maksudkan..Moga2 dgn kehadirannya keluarga kami bertambah ceria dan meriah.. Rs seronok juga sambut baby girl buat kali kedua ni.. Sbb seronok siap brg2 baby dgn keadaan sihat walafiat tanpa sakit2 bersalin mcm masa sambut Marissa Irdina dulu lol.. Sy juga tidak perlu pantang jadik baby ini dh blh ikut sy kemana2 ( tk dpt elak inilah suratannya.. tk mungkin baby kna berkurung 44days )

Minggu ni saya busy sikit la nk prep for her arrival.. Baby masih di hospital kna tahan for 5days sbb kna amik daily injection for antibiotics.. This friday dia dh blh blk yeayyy!!!


Sy juga mohon maaf ni sbb terpaksa hold dulu dr mengambil sbrg tempahan till keadaan settle dan sy dpt get use to keadaan dgn baby baru ni.. Bibik lum sampai lak tu jd sy mmg sgt busy pasneh.. Btw,Order mn2 yg telah sy terima sy akan proceed yer no worries..

Enjoy the pic.. She's just few minutes old in this pic.. Br jer lps nurse mandikan dan diqamatkan oleh dady (my hubby) Seriously we can't wait to bring her home..

Semoga Myra Ilaiza menjadi anak yg solehah.. Mommy tk mungkin beri segala yg terbaik buatnya didunia ini tp mommy akan beri segala yg terbaik yg mommy mampu InsyaAllah..

*doa juga injection yg sy amik membolehkan sy menyusukan dia Amin..

Sy juga mohon andai kawan2 ingin bertanya khabar Mayra jgnlah disebut sbgai anak angkat ya.. Tiada istilah angkat dihati kami.. Dua2 anak ini kami sayang sama sahaja seadanya.. *sob sob..

Raiyan Ali Set

Set tilam kekabu dgn nama+2pillow+2bolster
Set bedung+baby bib+burp cloth

*Thank u so much Airafidi

Sorry for the delay.. 2bln lebih br siap set ni.. The reason y sy surrender jait nama guna felt.. Tp hasil cam best kan?

Feb 2, 2012

Fabric madness

Disaat ini sy sedang melipat dan menyusun fabric2 dlm stok sy.. Sgt pening andai stok kain tidak disusun elok2 sudahnya fabric itu MIA.. Yg mana dh susun tu mmg sedap dilihat (walau sy lipat tk kemas mcm mak2 kita ajar) asalkan lipat tersusun di rak itu dh ok la tu.. Tgk pic last skali.. Yg sgt pening skrg ni.. My scrap fabric.. Ramai crafters mintak nak beli small tiny scrap especialy yg buat small craft eg hair clips,ribbons,pouch n small bag etc.. Okay..sy mmg ada byk scrap.. Yg sy tk ada adalah kerajinan utk melipat scrap2 ni dan menyusun ikut color n corak.. Sapa nk dtg lipatkan utk sy? Sy hadiah brg free heheheehe.. Ok kpd crafters yg minta tu ok.. Sy akan spare the next 2hours utk lipat sume ni hopefully sempat sblm my dotter blk dr playschool..

*Bibik mungkin tiba 6februari onwards.. Sguh tak sabar menunggu.. Akan sy train dia buat segala keje dlm studio ni klu blh.. Mn tahu dpt bibik yg mmg tahu menjahit kan? Kawan2 tlg doakan sy dpt bibik yg ok ya..

Cars n colorful stripe

Tempahan Pn Masdalifah

Colorful animal set-RM190

Set tilam kekabu
Readystock
RM200

Love n Stripe- Set tilam kekabu-RM200

Readystock
RM200